Birgitte Rahbek har en omfattende akademisk baggrund og en dybdegående erfaring inden for medier og konfliktløsning. Hun har en BA i fransk og en magistergrad i kultursociologi fra Københavns Universitet, hvor hun skrev en konferens om arabiske kvindekår. Hun har også en licentiatgrad (Phd) i pædagogik fra Danmarks Lærerhøjskole med afhandlingen “Børn mellem 2 kulturer”.
I 23 år var Birgitte ansat i DR, hvor hun producerede en række reportager, montager og oplysende programmer på P1. Hendes arbejde omfattede mange udsendelser om Mellemøsten og Israel/Palæstina-konflikten, hvilket har givet hende en stor ekspertise i regionen. Hun har rejst i mange arabiske lande og Israel og har boet et par år i Libanon, hvor hun studerede political science og historie på Det Amerikanske Universitet i Beirut.
Senest har Birgitte arbejdet som konfliktrådsmægler ved Nordsjællands Politi i 10 år.
Konflikten mellem Israel og Palæstina har så dybe rødder, at det efterhånden kan være svært at danne sig overblik over, hvordan den overhovedet startede. Og dog er det nødvendigt at kaste et blik helt tilbage til begyndelsen for at forstå, hvorfor det er så svært at skabe fred i området. Birgitte Rahbeks bog følger os igennem konflikten helt fra begyndelsen og op år 2000 og spørger, hvor høj prisen er for en stat, og hvilken stat nogen af parterne realistisk set kan se frem til, hvis de får deres vilje.